Sunday, November 10, 2024

د انار کیفیت

 د انار کیفیت د څو مهمو عواملو پراساس ارزیابي کېږي، چې د انار د تازه والي، خوږوالي، او د هغې د داخلې برخې پر وضعیت باندې اغېز لري. دلته د انار د کیفیت ځینې مهم معیارونه یاد شوي:
رنګ

د انار پوستکی باید ښه رنګ ولري، چې معمولا سره یا ژیړ سره سره وي. انار چې پوټکی یې د تیارو یا پړسو نښو سره وي، ښایي ښه تازه نه وي یا زیات وخت تیر شوی وي.
د انار پوستکی نه باید ډیر نرم یا ډیر کمرنګ وي. د پوستکي پراخه سور رنګ د انار ښه پخیدل ښیي.
وزن
د انار باید نسبتاً دروند او پراخه وي. که انار سبک او خالي احساس شي، نو دا ښايي وچ او بې بنسټ یا نیمه خراب وي.
انار چې تازه وي، دا باید ډک وي او د غوره مقدار او طعم لرونکي تخمونه ولري.
پوستکی او جوړښت
د انار پوستکی باید نه ډیر نرم او نه هم ډیر پیاوړی وي. که پوستکی ډیر نرم او چپک شي، نو ښايي دا خراب شوي وي.
انار چې د پوستکي سطحه یې لږ څه ځړیدلې وي، نو دا ښیي چې د هغه د ډکوالی او تازه والي ښه حالت لري.
۴. بوی
انار باید خوشبو لرونکی وي. که چیرې انار بې بویه یا کټګور بوی ولري، نو ښایي دا خراب یا زوړ شوي وي.
د داخلي برخې کیفیت
د انار د ګلانو ټکې یا تخمونه باید ښکلي، سره او شفاف وي. که تخمونه کمرنګه، شفاف یا د لاس لاندې نرم شي، دا ښیي چې انار خراب یا زوړ شوی دی.
د تخمونو داخلي برخه باید خوږه او تازه وي. که چیرې دا ترش یا بې ذائقې وي، نو انار ممکن په خپله رسېدلې نه وي یا خراب شوی وي.
د پوستکي تیښته
انار باید داسې نه وي چې د پوستکي د پرانیستلو پر وخت هغه نه مات شي. کله چې انار له خپل پوستکي څخه خلاص شي، دا د غوره تازه والي او په ښه توګه پخه شوې انار نښه ده.
د انار ډول
مختلف ډولونه د انار په کیفیت کې توپیر لري، ځینې انارونه د ډیرې خوږوالی او د غوره تخمونو سره راځي، پداسې حال کې چې نور 
ډولونه ممکن لږ ترش یا رنګین وي.
د انار غوره کیفیت عموماً د هغه د تازه والي، ښایسته رنګ، ګڼه تخمونه او خوږ طعم پراساس دی. د دې معیارونو په پام کې نیولو سره، تاسو کولی شئ غوره انار وټاکئ.

No comments:

Post a Comment

Labels

additives in food and its function Afghan afghan fruits Afghanistan Agriculture agriculture development allergen aspatum Breastfeeding business calendar cataloupe climate change; food system climate change; global warming; CO2 codex color codes Consulting convert cooking oil cooking temperature Corona Virus Covid-19 dairy developing countries eating healthy economic growth EFSA ethics EU event fat consumption food food business food business operator food control food cost Food Delivery food emergency food establishment food grade plastic food hygiene law food insecurity food inspection food inspection data food journal food label food law food losses food management food process food quality Food safety food safety costs food sampling food security food security; climate change food standard food surveillance food system food traceability food tracking Food Waste foodborne illness fraud GMP government greenhouses gasses Gregorian HACCP halal hazardous foods health claim Hebrew Hijri Horticulture ISO ISO 22000 Julina kosher lableling leadership Management meat meat safety milk quality milk safety NCD nutrition obesity organic food outbreaks package packaging Persian pesticides policy post harvest poverty processed product processing product authorization QMS regulatory restaurant Rural development safety Saffron SayedMohammadNaimKhalid shopping snacks social responsibility strawberry unprocessed product value chain Waste water water safety WTO zest انګور ایزو تغذی خواړه خواړه ، هسپ ، دخوړ ساتنه ، د ریسک مدیریت خواړیز مصونیت د چرګ غوښه د حیواناتو روغتیا د خوړو مارکیت د غذایی موادو و چولو لاری چاری دخوړو پروسس دخوړو څخه ناروغۍ دخوړو محفظویت دغذایی موادو پروسس روغن پخت و پز ستاندارد ٰ، شیدی شیدی ،‌ دغذایی موادو پروسس شیر ، پاستوریزاسیون غوښه ‌،‌ کیفیت فسټ فوډ ،‌ افسردګی ،‌ خواړه کیفیت کیله لابراتوار مایکروبیولوژی ، د ریسک مدیریت مایونیز مصؤنیت غذایی وزن BMI