د انار کیفیت د څو مهمو عواملو پراساس ارزیابي کېږي، چې د انار د تازه والي، خوږوالي، او د هغې د داخلې برخې پر وضعیت باندې اغېز لري. دلته د انار د کیفیت ځینې مهم معیارونه یاد شوي:
رنګ
د انار پوستکی باید ښه رنګ ولري، چې معمولا سره یا ژیړ سره سره وي. انار چې پوټکی یې د تیارو یا پړسو نښو سره وي، ښایي ښه تازه نه وي یا زیات وخت تیر شوی وي.
د انار پوستکی نه باید ډیر نرم یا ډیر کمرنګ وي. د پوستکي پراخه سور رنګ د انار ښه پخیدل ښیي.
وزن
د انار باید نسبتاً دروند او پراخه وي. که انار سبک او خالي احساس شي، نو دا ښايي وچ او بې بنسټ یا نیمه خراب وي.
انار چې تازه وي، دا باید ډک وي او د غوره مقدار او طعم لرونکي تخمونه ولري.
پوستکی او جوړښت
د انار پوستکی باید نه ډیر نرم او نه هم ډیر پیاوړی وي. که پوستکی ډیر نرم او چپک شي، نو ښايي دا خراب شوي وي.
انار چې د پوستکي سطحه یې لږ څه ځړیدلې وي، نو دا ښیي چې د هغه د ډکوالی او تازه والي ښه حالت لري.
۴. بوی
انار باید خوشبو لرونکی وي. که چیرې انار بې بویه یا کټګور بوی ولري، نو ښایي دا خراب یا زوړ شوي وي.
د داخلي برخې کیفیت
د انار د ګلانو ټکې یا تخمونه باید ښکلي، سره او شفاف وي. که تخمونه کمرنګه، شفاف یا د لاس لاندې نرم شي، دا ښیي چې انار خراب یا زوړ شوی دی.
د تخمونو داخلي برخه باید خوږه او تازه وي. که چیرې دا ترش یا بې ذائقې وي، نو انار ممکن په خپله رسېدلې نه وي یا خراب شوی وي.
د پوستکي تیښته
انار باید داسې نه وي چې د پوستکي د پرانیستلو پر وخت هغه نه مات شي. کله چې انار له خپل پوستکي څخه خلاص شي، دا د غوره تازه والي او په ښه توګه پخه شوې انار نښه ده.
د انار ډول
مختلف ډولونه د انار په کیفیت کې توپیر لري، ځینې انارونه د ډیرې خوږوالی او د غوره تخمونو سره راځي، پداسې حال کې چې نور
ډولونه ممکن لږ ترش یا رنګین وي.
د انار غوره کیفیت عموماً د هغه د تازه والي، ښایسته رنګ، ګڼه تخمونه او خوږ طعم پراساس دی. د دې معیارونو په پام کې نیولو سره، تاسو کولی شئ غوره انار وټاکئ.
No comments:
Post a Comment