Monday, April 14, 2014

مصؤنیت غذایی در ستراتیژی صحت محیطی وزارت صحت عامه



بخش مصئونیت غذائی

هدف استراتیژیک شماره 1: جهت حصول اطمینان ازینکه مواد غذائی تجارتی و ساخته شده در منزل جهت مصرف نمودن در مطابقت با معیار های بین المللی مصئون باشد.
 مداخلات کلیدی:
 ·         ایجاد و تطبیق یک کمپاین آگاهی عامه در رابطه به حفظ الصحه غذا و مصئونیت غذائی در خانواده
·         کار با وزارت های مربوط، مانند وزارت زراعت، آبیاری و مالداری جهت حمایت از تولید کنندگان تجارتی و پروسس کنندگان مواد غذائی و دهقانان
·         همکاری با وزارت های مربوط جهت ترتیب و تدویر نشست های آموزشی با پرچون فروشان و تاجران مواد غذائی
·         ایجاد یک سیستم مصئونیت غذائی و کنترول کیفیت غذا به همکاری دولت و نهاد های سکتور خصوصی، مانند اداره ملی نورم و استندرد، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، وزارت تجارت و دانشگاه ها (رهبری این سیستم بدوش ANSA میباشد)
·         بهبود زیربنا های فعلی لابراتوار های کنترول کیفیت غذا و دوای وزارت صحت عامه
·         ارتقای ظرفیت ریاست صحت محیطی وزارت صحت عامه جهت تفتیش موثر تولید کنندگان و پرچون فروشان مواد غذائی
·         کار با وزارت های مربوط مانند وزارت زراعت، آبیاری و مالداری جهت حمایت از اجرای اقدامات کنترول مواد حشره کش
 
هدف استراتیژیک شماره 2: افزایش روش های مصئونیت غذائی جهت وقایه امراض ناشی از مواد غذائی در تأسیسات خدماتی و پرچون فروشی 
مداخلات کلیدی:

·         ایجاد یک مجموعه آموزشی برای افرادی که با مواد غذائی سروکار دارند در رابطه به طرزالعمل ها و روش های جابجائی
·         ارتقای سطح آگاهی مردم عام در رابطه به مسایل مصئونیت غذائی در کشور
·         تسهیل دهی ایجاد یک سیستم تصدیق دهی صحی برای محصولات غذائی
·         نهادینه ساختن یک سیستم هماهنگ و منظم جهت تفتیش مارکیت ها و دکانهای مواد غذائی و رستورانت ها
·         جلب حمایت جهت بسیج نمودن منابع برای تعدیل و تطبیق روش های مصئونیت غذائی
جلب حمایت و روی دست گرفتن فعالیت ها تحقیقات علمی جهت اتخاذ تصامیم مبتنی بر شواهد در رابطه به مصئونیت غذائی

No comments:

Post a Comment

Labels

additives in food and its function Afghan afghan fruits Afghanistan Agriculture agriculture development allergen aspatum Breastfeeding business calendar cataloupe climate change; food system climate change; global warming; CO2 codex color codes Consulting convert cooking oil cooking temperature Corona Virus Covid-19 dairy developing countries eating healthy economic growth EFSA ethics EU event fat consumption food food business food business operator food control food cost Food Delivery food emergency food establishment food grade plastic food hygiene law food insecurity food inspection food inspection data food journal food label food law food losses food management food process food quality Food safety food safety costs food sampling food security food security; climate change food standard food surveillance food system food traceability food tracking Food Waste foodborne illness fraud GMP government greenhouses gasses Gregorian HACCP halal hazardous foods health claim Hebrew Hijri Horticulture ISO ISO 22000 Julina kosher lableling leadership Management meat meat safety milk quality milk safety NCD nutrition obesity organic food outbreaks package packaging Persian pesticides policy post harvest poverty processed product processing product authorization QMS regulatory restaurant Rural development safety Saffron SayedMohammadNaimKhalid shopping snacks social responsibility strawberry unprocessed product value chain Waste water water safety WTO zest انګور ایزو تغذی خواړه خواړه ، هسپ ، دخوړ ساتنه ، د ریسک مدیریت خواړیز مصونیت د چرګ غوښه د حیواناتو روغتیا د خوړو مارکیت د غذایی موادو و چولو لاری چاری دخوړو پروسس دخوړو څخه ناروغۍ دخوړو محفظویت دغذایی موادو پروسس روغن پخت و پز ستاندارد ٰ، شیدی شیدی ،‌ دغذایی موادو پروسس شیر ، پاستوریزاسیون غوښه ‌،‌ کیفیت فسټ فوډ ،‌ افسردګی ،‌ خواړه کیفیت کیله لابراتوار مایکروبیولوژی ، د ریسک مدیریت مایونیز مصؤنیت غذایی وزن BMI