Monday, April 14, 2014

ارزش های اساسی و اصول رهنمودی وزارت صحت عامه افغانستان



  • حق صحت – وزارت صحت عامه، صحت را منحیث حق هر فرد پنداشته و به ایجاد شرایطی که از صحت و رفاه عامه بدون کدام تبعیض حمایت نماید، متعهد است.
  • مشارکت و همکاری وزارت صحت عامه به سهمگیری با مفهوم یک سلسله وسیع مراجع ذیدخل در سکتور صحت و با سایر سکتور ها و اتخاذ اقدامات در رابطه به مسایل صحی معتقد است. وزارت صحت عامه نقش خود را منحیث یک تسهیل کننده همکاری های چند سطحی، میان سکتوری می بیند.
  • مشارکت و سهمگیری جامعه وزارت صحت عامه معتقد است که سهمگیری جامعه در درک بهتر نیازمندی های صحی اجتماعات جهت ایجاد برنامه ها و خدمات صحی مناسب و اتخاذ اقدامات موثر در رابطه به مسایلی که بر صحت و رفاه مردم اثر گذار میباشد، حایز اهمیت میباشد.
  • تصمیم گیری مبتنی بر شواهد وزارت صحت عامه معتقد است که در وقت ایجاد برنامه ها و پالیسی های صحی استفاده از بهترین شواهد موجود بسیار مهم میباشد.
  • فرهنگ جهت گرفته از نتایجوزارت صحت عامه به اجراات کاری کارمندان خود ارزش قایل شده و نتایج مثبت محل کار و فعالیت ها با مشتریان و اجتماعات را شناسائی نموده، ارتقاء بخشیده و از آنها حمایت مینماید. وزارت صحت عامه به ارتقای محیطی که توقعات و شاخص های اجراات کاری را شناسائی مینماید معتقد بوده و آنها را با گذشت زمان با روحیه بهبود متداوم کیفیت نظارت و ارزیابی مینماید.
  • کیفیت وزارت صحت عامه معتقد است که کیفیت برنامه ها و خدمات صحی به مفهوم پاسخگوئی به نیازمندی های مراجعین و ایجاد و فراهم آوری برنامه ها و خدمات صحی مناسب، ارزان، قابل دسترس و بموقع، مصئون و هماهنگ، موثر و بطور متداوم در حال بهبود، میباشد.  
  • شفافیت وزارت صحت عامه به فراهم آوری زمینه دسترسی به معلومات در مورد بودجه ها و ارایه آزادانه معلومات در مورد تصامیمی که اتخاذ مینماییم، معتقد است. برای یکتعداد پروسه های معین، وزارت صحت عامه معیار های مشخص را شناسائی و از آن پیروی مینماید
  • پایداری – وزارت صحت عامه به ایجاد و حمایت از سیستم صحی که میتواند از نگاه تخنیکی و مالی بموقع مناسب از طرف افغانستان حمایت شود، معتقد است.
  • عزت و احترام وزارت صحت عامه به ارزش هر کس ارج قایل شده و به برخورد احترامانه با هر کس، بدون درنظرداشت جنسیت، سن، نژاد، مذهب، ملیت و وضعیت اقتصادی – اجتماعی و سیاسی، معتقد است.
  • عدالت --  وزارت صحت عامه به عدالت معتقد بوده و از طریق دسترسی عادلانه به منابع صحی، به تمام افغانها فرصت ارتقای صحت را مساعد مینماید.
  • تساوی   به عوض نیازمندی های مارکیت بر نیازمندی های مردم وابسته بوده و به گروپ های آسیب پذیر جامعه رسیدگی مینماید.   
اخذ شده از ستراتیژی صحت محیطی وزارت صحت عامه. 

- سید محمد نعیم خالد

No comments:

Post a Comment

Labels

additives in food and its function Afghan afghan fruits Afghanistan Agriculture agriculture development allergen aspatum Breastfeeding business calendar cataloupe climate change; food system climate change; global warming; CO2 codex color codes Consulting convert cooking oil cooking temperature Corona Virus Covid-19 dairy developing countries eating healthy economic growth EFSA ethics EU event fat consumption food food business food business operator food control food cost Food Delivery food emergency food establishment food grade plastic food hygiene law food insecurity food inspection food inspection data food journal food label food law food losses food management food process food quality Food safety food safety costs food sampling food security food security; climate change food standard food surveillance food system food traceability food tracking Food Waste foodborne illness fraud GMP government greenhouses gasses Gregorian HACCP halal hazardous foods health claim Hebrew Hijri Horticulture ISO ISO 22000 Julina kosher lableling leadership Management meat meat safety milk quality milk safety NCD nutrition obesity organic food outbreaks package packaging Persian pesticides policy post harvest poverty processed product processing product authorization QMS regulatory restaurant Rural development safety Saffron SayedMohammadNaimKhalid shopping snacks social responsibility strawberry unprocessed product value chain Waste water water safety WTO zest انګور ایزو تغذی خواړه خواړه ، هسپ ، دخوړ ساتنه ، د ریسک مدیریت خواړیز مصونیت د چرګ غوښه د حیواناتو روغتیا د خوړو مارکیت د غذایی موادو و چولو لاری چاری دخوړو پروسس دخوړو څخه ناروغۍ دخوړو محفظویت دغذایی موادو پروسس روغن پخت و پز ستاندارد ٰ، شیدی شیدی ،‌ دغذایی موادو پروسس شیر ، پاستوریزاسیون غوښه ‌،‌ کیفیت فسټ فوډ ،‌ افسردګی ،‌ خواړه کیفیت کیله لابراتوار مایکروبیولوژی ، د ریسک مدیریت مایونیز مصؤنیت غذایی وزن BMI