Thursday, March 7, 2013

درجه خطر مایکرو اورګانیزم ها در لابراتوار

توسط: سید محمد نعیم خالد - ۸ مارچ ۲۰۱۳

ﻃﺮاﺣﯽ لابراتوار ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎ اﻟﺰاﻣﺎت اﯾﻤﻨﯽ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ اﻧﻮاع ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢ ﻫـﺎ ﺑﺎﺷـﺪ. ﺑـﺮای اﯾـﻦ ﻣﻨﻈـﻮر ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎ ﺑﻪ 4 ﮔﺮوپ ﺧﻄﺮدﺳﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ:
  1. ﺧﻄﺮ 1 ( ﺑﺪون ﺧﻄﺮﯾﺎ ﺧﻄﺮ ﺧﯿﻠﯽ ﮐﻢ ﺑﺮای اﻓﺮادﯾﺎ ﺟﺎﻣﻌﻪ ) ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﯿﻤﺎرﯾﺰاﯾﯽ آن ﺑﺮای اﻧﺴﺎن و ﺣﯿﻮان ﻧﺎﻣﺤﺘﻤﻞ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
  2. ﺧﻄﺮ 2 (ﺧﻄﺮﻣﺘﻮﺳﻂ ﺑﺮای اﻓﺮادوﮐﻢ ﺧﻄﺮﺑﺮای ﺟﺎﻣﻌﻪ) ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎی ﺑﯿﻤﺎرﯾﺰاﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ در اﻧﺴﺎن و ﺣﯿﻮان اﯾﺠﺎدﺑﯿﻤﺎری ﮐﻨﻨﺪ اﻣﺎ اﺣﺘﻤﺎل اﯾﺠـﺎد ﺧﻄﺮ ﺟﺪی ﺑﺮای ﮐﺎرﮐﻨﺎن لابراتوار، ﺟﺎﻣﻌﻪ ﯾﺎ ﻣﺤﯿﻂ ﻧﺎﻣﺤﺘﻤﻞ اﺳﺖ وﻟﯽ درﻣﺎن ﻣﻮﺛﺮو اﻗـﺪاﻣﺎت ﭘﯿﺸﮕﯿﺮاﻧﻪ دردﺳﺘﺮس ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ و ﺧﻄﺮﮔﺴﺘﺮش ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻣﺤﺪوداﺳﺖ.
  3. ﺧﻄﺮ 3 ( ﭘﺮﺧﻄﺮﺑﺮای اﻓﺮادوﮐﻢ ﺧﻄﺮﺑﺮای ﺟﺎﻣﻌﻪ ) ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎی ﺑﯿﻤﺎرﯾﺰاﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺳﺒﺐ ﺑﯿﻤﺎری ﺟـﺪی در اﻧـﺴﺎن و ﺣﯿـﻮان ﻣـﯽ ﺷـﻮدوﻟـﯽ ﮔﺴﺘﺮش ﻋﻔﻮﻧﺖ از ﯾﮏ ﻓﺮدﺑﻪ دﯾﮕﺮی ﻣﻌﻤﻮل ﻧﯿﺴﺖ. درﻣﺎن ﻣﻮﺛﺮو اﻗﺪاﻣﺎت ﭘﯿﺸﮕﯿﺮاﻧﻪ دردﺳﺘﺮس ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
  4. ﺧﻄﺮ4 ( ﭘﺮﺧﻄﺮﺑﺮای اﻓﺮادو ﺟﺎﻣﻌﻪ ) ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎی ﺑﯿﻤﺎرﯾﺰاﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﯿﻤﺎری ﺟﺪی در اﻧﺴﺎن و ﺣﯿﻮان اﯾﺠﺎدﻣـﯽ ﮐﻨـﺪ و ﻣـﯽ ﺗﻮاﻧـﺪ ﺑـﻪ ﺳﻬﻮﻟﺖ از ﯾﮏ ﻓﺮدﺑﻪ دﯾﮕﺮی ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﯾﺎ ﻏﯿﺮﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻣﻨﺘﻘـﻞ ﺷـﻮد. ﻣﻌﻤـﻮﻻًدرﻣـﺎن ﻣـﻮﺛﺮو اﻗـﺪاﻣﺎت ﭘﯿﺸﮕﯿﺮاﻧﻪ دردﺳﺘﺮس ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

No comments:

Post a Comment

Labels

additives in food and its function Afghan afghan fruits Afghanistan Agriculture agriculture development allergen aspatum Breastfeeding business calendar cataloupe climate change; food system climate change; global warming; CO2 codex color codes Consulting convert cooking oil cooking temperature Corona Virus Covid-19 dairy developing countries eating healthy economic growth EFSA ethics EU event fat consumption food food business food business operator food control food cost Food Delivery food emergency food establishment food grade plastic food hygiene law food insecurity food inspection food inspection data food journal food label food law food losses food management food process food quality Food safety food safety costs food sampling food security food security; climate change food standard food surveillance food system food traceability food tracking Food Waste foodborne illness fraud GMP government greenhouses gasses Gregorian HACCP halal hazardous foods health claim Hebrew Hijri Horticulture ISO ISO 22000 Julina kosher lableling leadership Management meat meat safety milk quality milk safety NCD nutrition obesity organic food outbreaks package packaging Persian pesticides policy post harvest poverty processed product processing product authorization QMS regulatory restaurant Rural development safety Saffron SayedMohammadNaimKhalid shopping snacks social responsibility strawberry unprocessed product value chain Waste water water safety WTO zest انګور ایزو تغذی خواړه خواړه ، هسپ ، دخوړ ساتنه ، د ریسک مدیریت خواړیز مصونیت د چرګ غوښه د حیواناتو روغتیا د خوړو مارکیت د غذایی موادو و چولو لاری چاری دخوړو پروسس دخوړو څخه ناروغۍ دخوړو محفظویت دغذایی موادو پروسس روغن پخت و پز ستاندارد ٰ، شیدی شیدی ،‌ دغذایی موادو پروسس شیر ، پاستوریزاسیون غوښه ‌،‌ کیفیت فسټ فوډ ،‌ افسردګی ،‌ خواړه کیفیت کیله لابراتوار مایکروبیولوژی ، د ریسک مدیریت مایونیز مصؤنیت غذایی وزن BMI