کره (Margarine) و روغن زیتون (Olive oil)
توسط: سید محمد نعیم خالد 3 فبروری 2013
توسط: سید محمد نعیم خالد 3 فبروری 2013
روغن زیتون جزو روغن های مغذی
است که برحسب تصادف در کشورهای مدیترانه ای نیز مصرف
بسیار دارد. اما اینکه چه قدر،چندبار و چه نوعی از آن مصرف شود،بین افراد بسیار متفاوت است. خیلی ها
اصلا از روغن
زیتون خوش شان نمی آید و در عوض بعضی ها دوست دارند به جای ساس روی سلاد خود روغن زیتون استفاده مینمایند.
مارگارین یا کره نوعی از روغن غیر مشبوع بوده. این نوع روغن را از روغن های نباتی مانند روغن جواری بدست می آورند.
روغن زیتون انتخاب بهتر و سالم تری است اما کره هنوز هم جایگاه خودش را دارد. تمام روغن ها ترکیبی از اسیدهای چرب مختلف شامل اسیدهای چرب غیرمشبوع دارای یک زنجیر، اسیدهای چرب غیرمشبوع چند زنجیره و اسیدهای چرب مشبوع هستند، اما در هر روغن یک نوع از اسید چرب بیش از دیگر اسیدها وجود دارد و بر این اساس خاصیت ویژه ای خواهدداشت. به طور مثال، روغن زیتون که از چربی غیر مشبوع یک زنجیره ای تشکیل شده خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را از طریق کاهش سطح LDL و افزایش سطح HDL پایین می آورد. از طرفی دیگر کره، یک چربی مشبوع است که سطح LDL را افزایش می دهد و باعث التهاب در عروق می شود. به همین دلیل استفاده از روغن زیتون بهترین انتخاب خواهد بود.
شاخص هایی مانند بوی، طعم و ایجاد تکسچری مناسب از بهترین کاربردهای کره در تهیه کیک ها، بیسکویت ها و خمیر شیرینی پزی هستند، بنابراین خوب است گاهی برای تنوع برای پخت این خوراک ها، از کره استفاده کنیم و از آن لذت ببریم.
تفاوت دیگر کره با روغن زیتون آن است که کره در درجه حرارت اتاق یعنی 22 جامد است و بهتر می توان مقادیر مصرف آن را کنترل کرد اما در مورد روغن زیتون، این مشکل وجود دارد که نمی توان مقادیر زیاد روغن جذب شده را حدس زد.
مارگارین یا کره نوعی از روغن غیر مشبوع بوده. این نوع روغن را از روغن های نباتی مانند روغن جواری بدست می آورند.
روغن زیتون انتخاب بهتر و سالم تری است اما کره هنوز هم جایگاه خودش را دارد. تمام روغن ها ترکیبی از اسیدهای چرب مختلف شامل اسیدهای چرب غیرمشبوع دارای یک زنجیر، اسیدهای چرب غیرمشبوع چند زنجیره و اسیدهای چرب مشبوع هستند، اما در هر روغن یک نوع از اسید چرب بیش از دیگر اسیدها وجود دارد و بر این اساس خاصیت ویژه ای خواهدداشت. به طور مثال، روغن زیتون که از چربی غیر مشبوع یک زنجیره ای تشکیل شده خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را از طریق کاهش سطح LDL و افزایش سطح HDL پایین می آورد. از طرفی دیگر کره، یک چربی مشبوع است که سطح LDL را افزایش می دهد و باعث التهاب در عروق می شود. به همین دلیل استفاده از روغن زیتون بهترین انتخاب خواهد بود.
شاخص هایی مانند بوی، طعم و ایجاد تکسچری مناسب از بهترین کاربردهای کره در تهیه کیک ها، بیسکویت ها و خمیر شیرینی پزی هستند، بنابراین خوب است گاهی برای تنوع برای پخت این خوراک ها، از کره استفاده کنیم و از آن لذت ببریم.
تفاوت دیگر کره با روغن زیتون آن است که کره در درجه حرارت اتاق یعنی 22 جامد است و بهتر می توان مقادیر مصرف آن را کنترل کرد اما در مورد روغن زیتون، این مشکل وجود دارد که نمی توان مقادیر زیاد روغن جذب شده را حدس زد.
No comments:
Post a Comment